Masseria Li Veli Garissa 2018, Susumaniello, Puglia, Italië

12,95

Gratis verzending bij aankopen boven € 75,- of vanaf 12 flessen.
Vergelijk
Druivenras

Jaartal

Land

Soort

Typering wijn

,

Product Description

De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Masseria Li Veli werd door de Italiaanse econoom Marquis Antonio di Viti de Marco gebouwd op de overblijfselen van een middeleeuws bouwwerk. Deze overblijfselen zijn nog steeds te zien bij het door de familie Falvo volledig gerenoveerde wijnbedrijf. Met hun meer dan veertig jaar wijnbouwervaring brengen ze onder het ASKOS-project (Grieks voor ‘karaf’) bijna verloren gegane, authentieke, regionale druivenrassen terug op het internationale wijntoneel. De naam is een eerbetoon aan de Grieken, die de wijnbouw naar Zuid-Italië brachten.

Het mediterrane klimaat is een combinatie van milde winters en warme droge zomers. De grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht zorgen voor optimale omstandigheden voor de groei van de druiven.

De wijn is gemaakt van de druif Susumaniello, die voornamelijk wordt aangeplant in het gebied Salento in Puglia. De naam komt van “Somarello” wat “kleine ezel” betekent. Dit refereert naar het feit dat deze druif – net als de ezel – vooral in de eerste tien jaren zeer productief is.

Aroma en smaakomschrijving.

De kleur van de wijn is diep robijnrood met in het aroma cassis, frambozen, kersen, gedroogde wilde kruiden en een hint van vanille. In de smaak tonen van rijp roodzwart fruit en specerijen als kaneel en kruidnagel, die gepaard gaan met een sappige en zwoele afdronk met zachte tannines en milde zuren.

Geniet deze wijn in combinatie met gegrilde entrecote, lamsbout, stoofgerechten en rijpe kazen als pecorino en cantal.