Graham Beck vintage 2013, Blanc de Blancs Brut, Robertson, Zuid-Afrika

16,95

Gratis verzending bij aankopen boven € 75,- of vanaf 12 flessen.
Vergelijk
Druivenras

Jaartal

Land

Soort

Typering wijn

,

Product Description

Wijnhuis Graham Beck is gelegen in Robertson, Zuid-Afrika, in de provincie Westkaap ongeveer 175 km verwijderd van Kaapstad. In 1983 kocht Graham Beck een boerderij in Robertson met maar één doel voor ogen: het opstarten van een topwijnhuis. En dat is gelukt! Inmiddels is er flink uitgebreid en heeft Graham Beck Wines vier wijnhuizen in Franschhoek, Robertson en Stellenbosch met in totaal bijna 400 hectare wijngaarden.

Omdat dit wijnhuis de beschikking heeft over verschillende gebieden kan men, aan de hand van de juiste combinatie van bodem en microklimaat, zorgen voor het planten van de perfecte druif in het juiste gebied. Hierdoor creëert wijnhuis Graham Beck voor zichzelf de perfecte omstandigheden, hetgeen resulteert in oogsten die toch wel fantastisch te noemen zijn. Dit wijnhuis werkt met oog voor detail en dat proef je terug in de wijnen.

Wijnmaker Pierre De Klerk heeft als filosofie om te werken met minimale interventie en met respect voor de bodem en druiven van de wijngaarden. “Wij moeten omarmen wat moeder natuur te bieden heeft in de wijngaard en met betrekking tot de druiven” aldus de ambitieuze wijnmaker, die zijn werk ziet als een roeping.  Samen met keldermeester Pieter Ferreira, ook wel “Mr. Bubbles” genoemd en een toegewijd team, werkt hij aan verfijnde mousserende wijnen. Leuk om te weten: de bubbels van Graham Beck zijn geschonken tijdens de inauguratie van Barack Obama en Nelson Mandela.

Aroma en smaakomschrijving

De Graham Beck Brut Blanc de Blancs wordt gemaakt van 100% Chardonnay. Deze heerlijke en veelzijdige Zuid-Afrikaanse “Champagne” bevat rijke romige aroma’s met hints van verse limoen in de neus. Een prachtig boeket met citroen, tonen van witte perzik en appelbloesem. In de mond kunt u een spannende fijne mousse met een explosie van fruit verwachten.

Heerlijk als aperitief en ook erg lekker bij vis, zachte witschimmelkazen en bij een nagerecht met fruit.