Billecart-Salmon Champagne Brut Réserve

44,95

Gratis verzending bij aankopen boven € 75,- of vanaf 12 flessen.
Vergelijk
Druivenras

, ,

Jaartal

Land

Soort

Typering wijn

,

Product Description

Het levensverhaal van Champagnehuis Billecart-Salmon begon in 1818 met het huwelijk tussen Nicolas François Billecart en Elisabeth Salmon. Bijna 200 jaar later koestert de 7e generatie van deze familie nog dezelfde filosofie voor hun wijnen: finesse, evenwicht en elegantie. Het domein is gelegen in Mareuil-sur-Aÿ en wordt wereldwijd door sommeliers en grote chefs geroemd om de gastronomische inzetbaarheid en betrouwbaarheid van zijn champagnes. Ook ontvangt het huis hoge waarderingen op internationale proeverijen. Bij Billecart-Salmon gaan traditie en moderne technologie hand in hand onder hetzelfde dak. Men is daar bijzonder trots op het traditierijke verleden, maar richt zich ook op het heden en op de toekomst, altijd op zoek naar de allerbeste kwaliteit. Voor deze Billecart-Salmon Brut Réserve wordt sinds 1945 dezelfde assemblageverhouding gebruikt. Na een koude stabilisatie op 5°C volgt een koele vergisting in roestvrijstalen tanks op 12°C. De temperatuur stijgt geleidelijk naar 18°C voor de malolactische gisting.

De Billecart-Salmon Brut Reserve is gemaakt van chardonnay, pinot noir en pinot meunier druiven. De kleur is strogeel met een fijne pareling en aanhoudende mousse. In de neus een goed evenwicht tussen belegen tonen, frisse florale en rijpe fruitige accenten. De smaak is breed, vineus en fris, rijk aromatisch en levendig tot de laatste slok. Billecart-Salmon Brut Réserve komt het best tot zijn recht geserveerd tussen 8-12°C. Deze champagne is bedoeld om jong te drinken. De champagne kan ook nog enige jaren in een goede kelder worden bewaard, maar zal gedurende de jaren zijn frisheid verliezen.

Aroma en smaakomschrijving

Geniet deze Billecart Salmon champagne als apéritief of als begeleider aan tafel bij schaal-, schelpdieren of rauwe vis in salades met een citrusdressing. Eveneens aanbevolen bij licht gestoomde of zacht gebakken zeevis met een citrussaus en bij zachte kazen. Smullen maar!