Alain Chabanon Le Merle Aux Alouettes 2009, Frankrijk

33,95

Biodynamisch. Top uit de Languedoc.

Won ooit van Chateau Pétrus jaargang 1999 bij internationale Proeverij!

 

3 op voorraad

Gratis verzending bij aankopen boven € 75,- of vanaf 12 flessen.
Vergelijk
Jaartal

Soort

Typering wijn

Druivenras

,

Land

Product Description

Met een geheel eigen visie en sterk geloof in resultaten die in de toekomst zouden volgen, is Alain Chabanon aan zijn eigen wijnavontuur begonnen. En niet zonder resultaat, want in 1995 werden zijn wijnen door Gault-Millau al tot de top van de Languedoc gerekend. Beetje bij beetje kocht Alain Chabanon wijngaarden bij tot de 16 ha die hij sinds 2009 bezit. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de biodynamische methodiek. Gezonde druiven in de wijngaarden die geheel organisch worden verbouwd. De oogst gebeurt geheel met de hand en voor de fermentatie wordt slechts gebruik wordt gemaakt van de puur natuurlijke gisten die zich in zijn wijngaarden en kelder bevinden. Het resultaat mag er dan ook zijn: uitzonderlijke wijnen, die nu prijken op de wijnkaarten van toprestaurants. Ter info: de le Merle 1999 jaargang won op een internationale wijnproeverij op punten van…..Pétrus 1999.

Aroma en smaakomschrijving

De wijn is een “geweldenaar”, gemaakt van 80% Merlot en 20% Mourvèdre. De druiven zijn handmatig geplukt. Vervolgens is de wijn geheel traditioneel gevinificeerd, waarbij van louter natuurlijke gisten uit de wijngaard gebruik wordt gemaakt. Vervolgens heeft de wijn 24 maanden lang gerijpt op eikenhout en vervolgens 12 maanden op roestvrij stalen tanks. Het is een sterk aromatische wijn met aroma van pruimen en met net voldoende tannines voor een goede structuur en kracht. Zachte fruittonen met een kruidige hint. Een ‘gedistingeerde’ wijn in Pomerol stijl. Ideaal om te combineren met de geneugten van de internationale keuken. Advies: decanteer de wijn 2 uur voor het schenken en serveer op 16-17 graden Celsius. Mooi in combinatie met bijvoorbeeld lamsbout uit de oven, duif, gevulde gans, patrijs, gegrilde entrecôte of bij een stuk oud Hollandse kaas. De wijn is nog jong. Het vormt dan ook geen probleem de wijn tot ongeveer 2020 te laten rijpen ….. wanneer u geduld heeft.