Alain Chabanon Campredon 2012, Frankrijk

16,95

De ‘ster’ uit Zuid Frankrijk. Nu bij u op tafel?

Uitverkocht

Vergelijk
Jaartal

,

Soort

Typering wijn

Druivenras

, , ,

Land

Product Description

Met een geheel eigen visie en sterk geloof in resultaten die in de toekomst zouden volgen, is Alain Chabanon aan zijn eigen wijnavontuur begonnen. En niet zonder resultaat, want in 1995 werden zijn wijnen door Gault-Millau al tot de top van de Languedoc gerekend. Beetje bij beetje kocht Alain Chabanon wijngaarden bij tot de 16 ha die hij sinds 2009 bezit. Uiteraard wordt er gewerkt volgens de biodynamische methodiek. Gezonde druiven in de wijngaarden die geheel organisch worden verbouwd. De oogst gebeurt geheel met de hand en voor de fermentatie wordt slechts gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke gisten die zich in zijn wijngaarden en kelder bevinden. Het resultaat mag er dan ook zijn: uitzonderlijke wijnen, die nu prijken op de wijnkaarten van toprestaurants. Het zijn spraakmakende wijnen. De puurheid van de wijnen is van uitzonderlijk hoog niveau, wat door de internationale pers en de meest fameuze restaurants in de wereld wordt erkend. Deze wijn is slechts beperkt beschikbaar. Een unicum in de Languedoc en binnen de ‘kring’ wereldberoemd.

Aroma en smaakomschrijving

Campredon wordt gemaakt van Syrah (48%) , Mourvèdre(22%), Grenache (16%), en Carignan (14%). Met een gemiddelde oogstopbrengst van 29 hl per ha (erg laag!), een subtiele rode Zuidfranse wijn met veel finesse. Vanzelfsprekend is de wijn puur biologisch (en biodynamisch) gemaakt onder supervisie van Ecocert. Ook deze wijn krijgt alleen te maken gehad met gisten uit de wijngaard en kelder. De wijn is 10 maanden gelagerd geweest op roestvrijstalen vaten. Deze granaatrode wijn heeft zachte tannines, subtiele kruidigheid in het aroma, is smaakvol en krachtig met een pepertje en accenten van rood fruit ( kersen en aardbei). Bij voorkeur serveren op 16-18 graden Celsius. Heerlijk bij een geroosterd varkenskarbonaadje, fazant met mediterrane groenten of een biefstuk.